Yksilöllisen käsityön päivät

Yhdistys on järjestänyt Yksilöllisen käsityön päivät -näyttelytapahtumaa Helsingissä vuodesta 1969. Kuvagalleriat Kaapelitehtaalta vuoden 2013 tapahtumasta.

This slideshow requires JavaScript.

Elävä käsityöyrittäjyys on tärkeä osa Helsingin kaupunkikuvaa. Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys haluaa, että myös tulevaisuuden Helsingissä on tarjolla monipuolista käsityöosaamista yksilöllisenä vaihtoehtona teolliselle sarjatuotannolle.

Yksilöllisen käsityön päivät –näyttelytapahtuma tuo kymmenien eri käsityöalojen ammattilaiset Kaapelitehtaalle esittelemään työnsä vaiheita ja tuloksia. Puristamossa selviää mitä kultaaja, kirjansitoja, huonekaluverhoilija, kosmetologi, kitaranrakentaja ja muut käsityöammattilaiset tekevät tänä päivänä.

TEKIJÄ TUOTTEEN TAKANA

This slideshow requires JavaScript.

Tuotteita on myös myytävänä – kaikki lähituotantona ja käsin tehtyä, suklaisista praliineista takorautaisiin portteihin. Mukana on niin perinteisiä kuin uusiakin käsityöammatteja, niin luksusmateriaaleja kuin kierrätysestetiikkaakin.

Näyttelyyn osallistuu noin 30 yrittäjää eri toimialoilta. Näytteilleasettajina ovat Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksen jäsenyritykset sekä Helsingin Mestarikilta.

Tapahtumassa esitellään myös käsityöalojen oppilaitoksia, viime kerralla esittäytyivät Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Oppilaitos ja Metropolian hammasteknikkolinja.

This slideshow requires JavaScript.

Näyttelylauantaina järjestetään muotinäytöksiä, joissa Suomen huippumallit esittelevät käsityönä valmistettuja vaatteita ja asusteita. Muotinäytökset ovat tasatunnein klo 13-17 ja ne juontaa Anneli Kangas-Cederberg. Muina päivinä ammattilaiset esittelevät osaamistaan tapahtumalavalla. Joka ilta arvotaan näytteilleasettajien tuotteita.

Käsityöyrittäjyyden asialla vuodesta 1868.